Erityisasumispalvelut

Pihlajalinnan erityisasumispalvelut tarjoaa palveluita kehitysvammaisille ja autismikirjon henkilöille. Tavoitteenamme on kehittää uudenlaisia asiakaslähtöisiä palvelumalleja, ja toimintamme keskiössä on asiakkaiden tasavertainen kohtaaminen. Erityisasumispalveluiden toiminta perustuu Uniikki-palveluasumiskonseptiin.

Uniikki

Uniikki on tehostettua palveluasumista ihmisille, joilla on vakavia käyttäytymisen säätelyn tai elämänhallinnan haasteita. Haasteet voivat johtua esimerkiksi autismikirjon oireyhtymästä tai mielenterveysongelmista.

Uniikki-asuminen sopii erityisen hyvin henkilöille, jotka hyötyvät yhtenäisestä palvelukokonaisuudesta erillisen asumisen ja päivätoiminnan sijaan. Asuminen ja päivätoiminta muodostavat integroidun kokonaisuuden, jossa toiminta suunnitellaan asiakkaan vireystilan, mielenkiinnon kohteiden ja harjoiteltavien taitojen mukaan.

Toimintaa on tarvittaessa seitsemänä päivänä viikossa. Jokaiselle asiakkaalle suunnitellaan yksilöllinen päivä- ja viikko-ohjelma, jonka toteutumista seurataan ja päivitetään viikoittain. Muiden aktiviteettien lisäksi harjoittelemme aina myös rentoutumis- ja rauhoittumistaitoja.

Ensimmäinen 12-paikkainen Uniikki-yksikkö on avannut ovensa Hämeenlinnassa 1.3.2018. Yksikköön voi tulla tutustumaan olemalla yhteydessä palvelupäällikkö Johanna Kinnuseen (p. 050 451 3097).

Helmikuussa 2020 avaamme Riihimäelle toisen Uniikki-yksikön 14 asukkaalle. Riihimäelle on mahdollista tulla myös tilapäisjaksoille. Hämeenlinnan tilapäispaikka on muutettu vakituisen asumisen paikaksi syyskuussa 2019. Paikkatiedustelut Päivi Vuorinen p. 044 521 7501.

Löydät meidät ja ajankohtaiset kuulumisemme myös Facebookista.

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Miina Laru Päivi Vuorinen

Palvelujohtaja Päivi Vuorinen
p. 044 521 7501, paivi.vuorinen@pihlajalinna.fi

Toimitusjohtaja Miina Laru
p. 046 9208 761, miina.laru@pihlajalinna.fi